نصب رادیاتور

لوله کشی شوفاژ و نصب رادیاتور پره ای و پنلی , افزایش , کاهش و رفع نشتی رادیاتور شوفاژ و حوله خشک کن

تلفن : ۰۹۱۲۹۳۵۲۱۸۹ سراسر تهران و شبانه روزی.

رادیاتور های نوعی پخش کننده های گرمایشی هستند که با دریافت و انتقال حرارت به محیط موجب گرم شدن میشوند. بسته به آلیاژی که رادیاتور از آن ساخته شده یک ضریب انتقال حرارت برای هر برند رادیاتور در نظر گرفته شده و همچنین بزرگی و مساحت در معرض هوا رادیاتور میتواند موجب افزایش این انتقال و حرارت انتقالی در یک بازه زمانی شود. 

رادیاتورهای موجود در ایران به سه نوع رادیاتور فولادی قدیمی , رادیاتور پره ای آلومینیومی و رادیاتورهای پنلی تقسیم بندی میشوند. از لحاظ نصب شوفاژ تفاوت چندانی بین مدلهای فوق وجود ندارد و همه آنها از انواع رادیاتور دولوله ای محسوب میشوند.

رادیاتورهای فولادی بزرگ که در گذشته استفاده میشوند, در حال حاضر کمتر استفاده شده و اغلب از رادیاتورهای پره ای آلومینیومی و پنلی استفاده میشوند.اما به دلیل تفاوت در نحوه اتصال شیر و اتصالات مربوطه تفاوت های مختصری در نحوه اتصال بین رادیاتور پره ای و پنلی وجود دارد.

در کشور ایران در تولید رادیاتور کارخانه های متعددی وجود دارد, و برندهای مشهوری مانند ایران رادیاتور , بوتان و ایساتیس از جمله مارکهای مشهور به حساب می آیند.

نصب رادیاتور پره ای

نصب رادیاتور پره ای

رادیاتورهای پره ای , از متصل شدن پره ای تکی به یکدیگر تشکیل شده و در بازار در رادیاتور های ۵ پره و ۷ پره , ۱۰ , ۱۵ و برخی برندها ۲۰ پره یافت میشوند. پره های رادیاتور توسط مغزی هایی به هم وصل میشوند. این پره ها به صورت فابریک کارخانه ای یا توسط دست به هم متصل میشوند. آب بندی این پره ای با واشرهای کاغذی انجام میشود. سایز داخلی پره ها ۳/۴, ۱ و ۱۱/۴ اینچ است اما رادیاتورهای جدید اکثر همگی سایز ۱ اینچ یا ۳ هستند.

هر رادیاتور پره ای ۴ گوشه دارد و برای نصب رادیاتور پره ای به لوله رفت و برگشت شوفاژ بایستی ابتدا مهره ماسوره های رادیاتور روی آن نصب شده و سپس شیر رفت و برگشت رادیاتور به یک سمت و درپوش و شیر هواگیری به سمت دیگر متصل شود. نصب شیر رفت در قسمت بالا چپ یا راست ( بسته به محل قرارگیری لوله و رادیاتور) و شیر برگشت هم در همان جهت در قسمت پایینی رادیاتور نصب میشود. 

مهره های هر سمت توسط واشر مخصوص موجود در پک مهره ماسوره با رادیاتور آب بندی میشوند. در هر بسته مهره ماسوره هفت تکه رادیاتور ۲ مهره ماسوره راست گرد, ۲ مهره ماسوره چپ گرد , یک درپوش هواگیری , یک شیر هواگیری و یک آچار هواگیری وجود دارد. 

بعد از نصب مهره ماسوره ها روی رادیاتور به سراغ نصب شیر رادیاتورها روی لوله رفت و برگشت رادیاتور میرویم. در محل نصب رادیاتور بایستی یک لوله رفت و یک لوله برگشت وجود داشته باشد. هر دو لوله از کف به سمت رادیاتور متصل میشوند. البته برای زیباتر بودن ظاهر کار ممکن است که لوله کشی داخل کار انجام شده باشد.

به دلیل اینکه لوله رفت از ارتفاع بالاتری به رادیاتور وصل میشود, بایستی باتوجه به فاصله بین دو شیر رفت و برگشت لوله کشی مهیا باشد. آکس یا فاصله شیرهای رفت و برگشت رادیاتور معمولا ۵۰ سانتی متر است که البته در برخی رادیاتورهای  خاص ممکن است این فاصله بیشتر یا کمتر باشد. در صورت اختلاف جزیی این فاصله میتوان با اتصالاتی نظیر نیپل فنری این اختلاف فاصله را جبران کرد. 

برای نصب شیر رادیاتور به روی لوله کشی نیاز به یک اتصال روپیچ اعم از بوشن یک سرمغزی تک لایه یا پنج لایه و یا مغزی گالوانیزه و برنجی داریم. هر دو شیر را روی لوله کشی نصب کرده و سپس با نشانه گذاری , محل نصب بست رادیاتور را تعیین میکنیم. برای نصب رادیاتور پره ای شوفاژ معمولا از بست های دیواری یا بست پرچمی استفاده میکنیم. بعد از نشانه گذاری و سوراخ کاری دیواری بست را روی دیوار نصب کرده و رادیاتور روی آن قرار میگیرد. در مرحله بعد شیر رفت و برگشت رادیاتور به مهره های روی رادیاتور نصب و آب بندی میشود. برای آب بندی بین شیر و مهره ماسوره روی رادیاتور از نوار تفلون استفاده میکنیم. 

در صورت محدودیت هایی مانند عدم استحکام کافی دیوار میتوان از پایه های زمینی یا بست ایفلی رادیاتور برای قرار گرفتن و ثابت نگه داشتن رادیاتور استفاده کرد. 

پس از نصب رادیاتور پره ای شوفاژ بهتر است , رادیاتور آب گیری و تست شود.

نصب رادیاتور پنلی

نصب رادیاتور پنلی شبیه رادیاتور پره ای بوده و فقط در این مدل رادیاتور اندازه رادیاتور به هیچ وجه قابل تغییر نیست. رادیاتور پنلی نیاز به مهره ماسوره نداشته و همه انواع آن دارای ۴ روزنه سایز ۱/۲ داشته, شیر رفت و برگشت , درپوش و شیر هواگیری مستقیما روی رادیاتور نصب میشوند.

بعد از نصب شیر رادیاتور با الگو گرفتن محل نصب رادیاتور اقدام به نصب رادیاتور روی دیوار میکنیم. اغلب برندهای رادیاتور پنلی دارای بست های مخصوصی هستند که از لحاظ اندازه از بست رادیاتورهای پره ای بزرگتر هستند. کلیه مراحل نصب رادیاتور پنلی شوفاژ مانند طریقه نصب رادیاتور پره ای بوده در انتهای نصب شوفاژ بایستی رادیاتور آبگیری و تست آب بندی شده و در صورت نیاز هواگیری و گرم شود.

هزینه نصب رادیاتور

هزینه نصب رادیاتور شامل هزینه خرید رادیاتور و لوازم آن به اضافه اجرت نصب رادیاتور میشود. در ساختمان هایی که سیستم گرمایشی آنها موتورخانه است بهتر است رادیاتور پره ای نصب شود. ضریب حرارتی و طول عمر این رادیاتورها در سطح بالایی قرار داشته و در صورت سوراخ شدن پره رادیاتور میتوان آنها را جابجا یا حذف کرد. رفع نشتی و تعمیر رادیاتور شوفاژ پره ای کاری قابل دسترس نسبت به تعمیر رادیاتورهای پنلی است.

برای سیستم پکیج نیز رادیاتور پنلی مناسب است که قیمت مناسبتری دارند. به توجه افزایش قیمت ها به صورت مداوم نمیتوان قیمت فیکس و دقیقی برای خرید رادیاتور در نظر گرفت اما در حال حاضر یعنی زمستان سال ۱۴۰۱ هر پره رادیاتور پره ای بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان قیمت داشته و هر متر ردیاتور پنلی در حدود ۱/۵۰۰ هزار تومان قیمت دارد. 

اجرت نصب رادیاتور پره ای و پنلی به صورت تکی در حدود ۲۵۰ هزار تومان و در صورت افزایش  تعداد ممکن است تا ۱۵۰ هزار تومان کاهش دستمزد داشته باشد. 

کوپل کردن رادیاتور نیز همراه با نصب رادیاتور در حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان دستمزد دارد. 

اضافه کردن پره رادیاتور

اضافه کردن پره رادیاتور مختص رادیاتورهای پره ای است. برای اضافه کردن پره رادیاتور بایستی تعداد رادیاتور لازم تهیه شده و توسط مغزی های هم سایز رادیاتور به یکدیگر آب بندی میشوند.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *